Çözümler
Bulut Bilişim

ComPro, IBM ile dünyada ilk kez IBM SmartCloud Enterprise White Labeler anlaşmasını yapmış olarak, CloudPro markası altında her türlü bulut bilişim çözümlerini sunmakta ve bu konuda kullanıcılara destek sağlamaktadır. IBM’in dünyanın altı bölgesinde kurmuş olduğu veri merkezlerinde verileriniz yüksek güvenlikli ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası’na sahip veri merkezlerinde depolanmakta ve kullanmanıza olanak sağlanmaktadır.

Bulut Bilişim, belirli bir uygulama, veri bütünü ya da IT kaynaklarının sanallaştırılarak ve servis sağlayıcının ortamında barındırılarak, kullanıcısının istediği zaman internet kanalı aracılığıyla verilerine rahatça ulaşmasına ve kullanmasına olanak tanıyan, işletmelerin büyük yatırımlar yapmaya gerek duymadan çok güçlü ve kesintisiz altyapılara sahip olmasını sağlayan ve kullandığın kadar öde modeline göre tasarlanmış servise verilen genel addır.

Dünya genelinde, işletmelerin ortalama veri kullanımının her 18 ayda bir ikiye katlandığını ve buna bağlı olarak daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyduklarını, daha iyi performans ve iş sürekliliği için IT altyapısına yatırım yapma gereksinimlerini ve operasyon maliyetlerini göz önüne alınca, bulut bilişim işletmelere büyük kolaylık sağlamaktadır. Özellikle maliyet, güvenlik, ulaşılabilirlik, kolay kurulum ve performans gibi avantajlar bulut bilişimin işletmelere sağladığı avantajlar olarak sıralanabilir.
Servis kullanımına göre bulut bilişim IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) ve SaaS (Software as a Service) olarak sınıflandırılmaktadır. Özellikle PaaS ve IaaS, her kurum ve bireyin aylık kira bedeli ödeyerek istediği performans ve kapasiteyi barındıran sistemlere sahip olmasını sağlamaktadır. Ayrıca, altyapı ve platformlar üzerinde isteğe bağlı olarak IBM DB2, Lotus veya Websphere ürün aileleri gibi talep edilen bir takım uygulamalar kullanıma hazır şekilde, lisans ücreti ödemeye gerek duyulmadan müşterilere sunulmaktadır. PaaS servisi sayesinde, sistemde imaj dosyası olarak depolanan yazılımların kurulumu sadece birkaç dakika içinde gerçekleştirilebilmektedir.

Bir kurumun yeni bir sunucu donanımı alarak veri merkezine koyup üzerine işletim sistemini kurması en az bir haftada mümkünken, bulut bilişim sayesinde bütün bu süreç yarım saat bile sürmemektedir. Bununla beraber, istenildiği zaman sanal sunucular kapatılarak esnek ve düşük maliyetli bir altyapıya sahip olmanız sağlanmaktadır.

Bulut bilişim ve CloudPro hakkında daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.